Hozzávalók:
tészta:
-20 dkg darált zabpehely
-10 dkg bio teljes kiőrlésű búzaliszt (graham vagy másféle liszt is jó)
-2 tojás
-1 nagy pohár kefir 3/4 rész
-kevés túró
-darált dió
-(méz)
-gyümölcs-én barackot használtam
-fél tasak sütőpor
öntet variációk:
-light gyümölcsjoghurt
-natúrjoghurt, lekvár(lehetőleg diabetikus)
-csokikrém: darált zabpehely, zsírszegény kakaópor, édesítő, tej
-mixelt gyümölcs édesítve
Elkészítés:
A sütőport elkevered a liszttel. A dió és a gyümölcs kivételével mindent összekeversz végül beleöntöd a tésztát egy tepsibe és rászórod a diót és a gyümölcsöket.
Tippek:
-rakhatsz bele fahéjat vagy zsírszegény kakaóport vagy citromot
-a gyümölcsöt akár ki is hagyhatod
-öntet nélkül is csinálhatod a tésztát csak akkor édesítsd azt
-kefir helyett jó a tej vagy a natúr joghurt is