Nos leírom, hogy is csinálom az egyik kedvenc ételemet.

10.jpg


Hozzávalók:
-olaj (legjobb az olívaolaj)
-zöldségek (lehet kapni kész fagyasztott keveréket 500Ft körül), de jó a konzerv vagy a friss zöldség is.. meg persze amilyen fagyasztott z. van otthon pl.: borsó, kukorica, póréhagyma, zöldbab...stb.
-fűszerek pl.curry : fantáziára bízva
-köretnek: rizs.. a legjobb ha barna és hosszú szemű A
-gomba, ha szereted
-só, bors

 

-pulyka vagy csirkemell kockára vágva, de jó nélküle is. Lehet maradékból is

Elkészítés
Először tedd fel főni a rizst, hogy mire a wok elkészül ez is meglegyen. Nekünk van külön wook serpenyőnk, de másban is el lehet készíteni persze. 1 evőkanál olajba belerakod a húst, majd ha megpuhult meg is piríthatod kissé, ha úgy szereted. Ezután hozzáadod a fagyasztott zöldségeket. Rakhatsz  a serpenyőre egy fedőt is, csak kevergesd néha. Ha nagyon le akar égni, akkor adj hozzá vizet. Miután megpuhultak a fagyasztott zöldségek add hozzá a konzerv vagy nyers zöldségeket is. Jól fűszerezd meg az egészet és még egy kicsit hagyd összefőni és tálalhatod is az elkészült rizzsel. Akár össze is keverheted a kettőt.

Ötlet: csinálhatod mexikóisra is ha babbal és kukoricával csinálod.

Szerző: -Mysterion-  2012.07.01. 17:09 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyokvagysem.blog.hu/api/trackback/id/tr904622388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása